ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autorităţile au lansat procesul de revitalizare urbană a orașelor din Regiunea Centru

12:16 | 20.02.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 20 feb. /MOLDPRES/. Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru a dat start, prin semnarea contractelor de finanţare, pentru zece proiecte de revitalizare și mobilitate urbană, planificate pentru a fi inițiate în acest an, transmite MOLDPRES.

Printre proiectele planificate se numără dezvoltarea sistemului integrat de transport urban în municipiul Ungheni, valorificarea luncii râului Cogâlnic prin amenajarea zonelor de agrement în orașul Hâncești, reconstrucția complexului sportiv din Telenești, reconstrucția bulevardului pietonal Mihai Eminescu și amenajarea parcului orășenesc riveran din orașul Criuleni și altele.

Aceste proiecte au fost incluse în Documentul Unic de Program pentru anii 2022-2024 și vor fi implementate de către ADR Centru cu finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională. Valoarea totală a lucrărilor planificate în cadrul acestor proiecte este de peste 183 milioane de lei (9,15 mln de euro), dintre care 143 milioane de lei sunt solicitați din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală.

„Indicatorii atinși în urma realizării acestora urmăresc să modernizeze infrastructura urbană și să creeze spații publice inovatoare, aducând beneficii tangibile comunităților locale, contribuind la dezvoltarea economică și socială durabilă a Regiunii Centru”, explică ADR Centru.

În curând, ADR Centru va iniția licitațiile publice pentru selectarea antreprenorilor care vor executa lucrările de construcție în cadrul acestor proiecte.

img24001228

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!