ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Speakerul Igor Grosu a avut o întrevedere cu noul ambasador al Azerbaidjanului

16:06 | 20.02.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 feb. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut astăzi o întrevedere cu noul ambasador al Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova, Ulvi Vagif oglu Bakhshaliyev, a relatat pentru MOLDPRES Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Speakerul i-a urat succes ambasadorului în noua misiune diplomatică, menționând că Republica Moldova și Azerbaidjan au reușit, în ultimii ani, să stabilească relații bune interparlamentare. Oficialii au convenit să intensifice acest dialog.

„Suntem interesați în continuare să cooperăm în sfera energetică, în contextul eforturilor noastre de diversificare a furnizorilor de resurse energetice. De asemenea, avem potențial de dialog în domenii precum agricultura și investițiile”, a spus Igor Grosu în cadrul discuțiilor. Un alt subiect discutat a fost despre situația din regiune, dar și importanța de a fi respectată suveranitatea și integritatea teritorială a fiecărui stat.

La rândul său, ambasadorul a anunțat că, în viitorul apropiat, vor fi operate patru zboruri pe săptămână pe cursa Baku-Chișinău.

img24001249

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!