ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei bărbați au fost reținuți pentru incendierea mijloacelor de transport și a sediilor de plasament din UTA Găgăuzia

15:37 | 21.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 21 feb. /MOLDPRES/. Trei bărbați din satul Congaz au fost reținuți pentru 72 de ore pentru incendierea la comandă a mijloacelor de transport și a sediilor de plasament din UTA Găgăuzia, informează MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției (IGP), suspecții, cu vârstele de 35, 38 și 40 de ani, ar fi incendiat pe parcursul lunii curente ușa unui hotel din raionul Vulcănești, pe care au scris „AFARĂ”.

„Aceștia au incendiat și poarta unui Centru de plasament pentru refugiații din Ucraina, fiind lăsată aceeași inscripție. Suspecții, prin intimidări, instigau la ură și violență împotriva refugiaților din Ucraina. Unul dintre bărbați și-a ispășit pedeapsa în Federația Rusă”, a precizat IGP.

Aceeași inscripție a fost aplicată și pe două mașini care aparțineau refugiaților din Ucraina.

În timpul perchezițiilor, oamenii legii au depistat și ridicat telefoane mobile, butelii cu substanțe inflamabile, recipiente cu vopsea, măști și cagule.

În prezent, oamenii legii continue investigațiile pentru a stabili toate circumstanțele cazului. 

img24001284

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!