ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Subdiviziunile teritoriale ANSA vor fi dotate cu maşini noi

11:23 | 23.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 23 feb. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) va avea în dotare 35 de unități de transport noi, echipate pentru desfășurarea atribuțiilor de serviciu. Acestea au fost predate instituției astăzi, în cadrul unui eveniment de repartizare a maşinilor subdiviziunilor teritoriale, transmite MOLDPRES.

 „Scopul nostru este să avem un stat eficient și funcțional. Pentru aceasta digitalizăm, eliminăm birocrația inutilă, simplificăm proceduri și dotăm instituțiile cu instrumentele necesare pentru a oferi servicii de calitate cetățenilor și antreprenorilor. Prin eficientizarea activității ANSA, nu doar reducem riscul de corupție, ci și contribuim la un mediu de afaceri transparent și echitabil”, a declarat vicepremierul Dumitru Alaiba, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării.

Dotarea instituției cu unități de transport a fost unul din obiectivele primordiale ale autorității de sănătate alimentară. Parcul de automobile la nivelul subdiviziunilor ANSA era insuficient și învechit pentru a asigura buna desfășurare a Planului controalelor și a Planurilor de monitorizare aprobate anual.

„Mașinile pe care ANSA le primește astăzi, nu sunt doar vehicule. Sunt instrumente de economisire a timpului, banilor și eforturilor pentru oamenii care își au afacerile departe de autoritățile de reglementare, dar și pentru autorități deopotrivă. Acum, reprezentanții autorităților vor deveni mai rapizi și mai eficienți la îndeplinirea sarcinilor, în timp ce antreprenorii vor primi documentele permisive la cerere la fața locului”, a estimat Inguna Dobraja, director de țară a Băncii Mondiale pentru Moldova.

Automobilele au fost repartizate subdiviziunilor teritoriale pentru siguranța alimentelor (cu statut de direcție) ale ANSA. Acest fapt va contribui semnificativ la consolidarea resurselor pentru desfășurarea activităților de control, atât planificat, cât și inopinat. „Dotarea cu unități de transport a Agenției va contribui la consolidarea capacităților instituționale și la fortificarea resurselor administrative la nivelul subdiviziunilor teritoriale pentru siguranța alimentelor ale ANSA în desfășurarea controalelor de stat, conform prevederilor legislative. Va avea un impact pozitiv pentru operatorii economici, deoarece ANSA va fi mai operativă în raport cu ei, chiar și la etapa de eliberarea a actelor permisive, dar și pentru consumatori - intervenind mai rapid, inclusiv in cazul petițiilor”, a menționat Radu Musteața, director general al ANSA.

Procedura de predare-primire a automobilelor se va efectua în două tranșe. Prima tranșă a avut loc la data de 23 februarie 2024. Inspectorii au primit 25 de unități de transport. Celelalte 10 automobile vor fi transmise în luna martie curent. Achiziția a fost realizată de Banca Mondială, prin intermediul Proiectului de Competitivitate a Întreprinderilor Micro, Mici și Mijlocii (ÎMMM)”, cu suportul Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării a Republicii Moldova.

img24001338

img24001338

img24001338

img24001338

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!