ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pictorița Valentina Brâncoveanu și-a vernisat lucrările la Sala cu Orgă

15:16 | 24.02.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 24 feb. /MOLDPRES/. O expoziție personală de pictură cu genericul ”Culorile vieții”  a artistului plastic Valentina Brâncoveanu a fost vernisată la Sala cu Orgă din Chișinău, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, artistul plastic Vasile Sitari, curatorul expoziției, a menționat că aceasta cuprinde 48 de lucrări, realizate pe parcursul mai multe decenii. ”Sunt lucrări care prezintă peisaje cu flori, Chișinăul vechi și case vechi”, a precizat Vasile Sitari.

La rândul său, directoarea instituției, Larisa Zubcu, a afirmat că este pentru a doua oară când Valentina Brâncoveanu își expune lucrările la Sala cu Orgă. ”Sunt lucrări foarte frumoase, pe care le vor admira iubitorii de artă. Galeria de Artă a Sălii cu Orgă a fost deschisă acum șase ani. Adeseori, spectatorii, înainte de concerte, vin aici și admiră lucrările expuse”, a subliniat Larisa Zubcu.

Potrivit artistului plastic Sergiu Cliucinicov, lucrările Valentinei Brâncoveanu sunt de colecție. ”Numai în lucrările ei putem vedea imagini deosebite cu orașul vechi, pictat, de obicei noaptea”, a mai spus Sergiu Cliucinicov.

Valentina Brâncoveanu s-a născut la 24 octombrie 1950 în orașul Chișinău. În 1971 a absolvit Colegiul de Arte Plastice „I. Repin” din capitală. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova (din 1985). A avut mai multe expoziții în țară și peste hotare. O parte din lucrările pictoriței se află în colecțiile Muzeului Național de Arte Plastice din Chișinău, în Muzeele de Artă din Klaipeda (Lituania), precum și în colecții particulare din Moldova, România.

Expoziția va fi deschisă până la 23 martie.

img24001367

img24001367

img24001367

img24001367

img24001367

img24001367

img24001367

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!