ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

500 de procurori au participat la Adunarea Generală a Procurorilor

15:26 | 29.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 29 feb. /MOLDPRES/. 500 de procurori din cei 599 în exercițiu au participat astăzi la Adunarea Generală a Procurorilor care a avut loc în format online, comunică MOLDPRES.

Agenda evenimentului a inclus audierea raportului despre activitatea Procuraturii pentru anul 2023, dezbaterea priorităților Procuraturii pentru anul 2024, audierea raportului despre activitatea Consiliului Superior al Procurorilor pentru anul 2023, precum și a priorităților stabilite pentru anul 2024.

Președintele Consiliului Superior al Procurorilor și Procurorul General interimar au prezentat sinteza rapoartelor de activitate.

Potrivit prevederilor art. 66 alin. (2) din Legea nr.3/2016 cu privire la Procuratură, Adunarea Generală a Procurorilor se convoacă anual de către Consiliul Superior al Procurorilor.

Adunarea Generală a Procurorilor este organul suprem de autoadministrare a procurorilor, iar convocarea acesteia este o necesitate instituțională definitorie, în măsură să asigure realizarea principiului autonomiei Procuraturii.

img24001494

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!