ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Donald Tusk, după discursul președintelui rus: „Putin trebuie luat în serios”

15:21 | 29.02.2024 Categorie: Externe

Varșovia, 29 feb. /MOLDPRES/. Premierul guvernului polonez, Donald Tusk, a declarat că nu există nicio îndoială cu privire la veridicitatea afirmațiilor lui Vladimir Putin referitoare la înarmarea Rusiei și orientarea acesteia către o economie de război. El a subliniat că toate declarațiile și deciziile lui Putin ar trebui tratate ca intenții reale și că „cursa înarmării” impusă de Rusia arată că Occidentul trebuie să se trezească, scrie Digi24. 

„Nu doar retorica agresivă, ci deciziile anunţate de Putin - de a creşte autosuficienţa Rusiei, de a pune economia pe baze militare, de a moderniza armata - toate acestea trebuie luate absolut în serios”, a declarat Tusk.

„Europa trebuie să înţeleagă că această cursă a înarmării pe care Rusia o impune lumii trebuie să determine Occidentul să se trezească şi să se pregătească din punct de vedere militar pentru potenţiale ameninţări”, a spus liderul de la Varșovia.

„UE trebuie să ia decizii care să echilibreze potenţialul militar al Rusiei şi să facă ca Europa să fie mai bine pregătită pentru scenarii nefaste”, a adăugat el, la o conferinţă de presă susţinută după întâlnirea sa cu prim-ministra guvernului leton, Evika Silina.

img24001495

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!