ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comisia Europeană îl compară pe Putin cu Stalin

18:23 | 29.02.2024 Categorie: Externe

Bruxelles, 29 feb. /MOLDPRES/. Joi, Comisia Europeană a făcut o comparație între președintele rus Vladimir Putin și fostul dictator sovietic Iosif Stalin, atribuindu-i responsabilitatea pentru „toate consecinţele” războiului în Ucraina. Declarațiile au fost făcute după avertismentul dat de Putin Alianţei Nord-Atlantice în cazul în care ar trimite trupe în Ucraina, transmite Agerpres, preluat de MOLDPRES.

„În esenţă, este o decepţie pentru naţiune; naţiunea trăieşte sub o represiune care seamănă cu vremurile lui Stalin, armata este într-o stare dezastruoasă, economia este în ruină, ţara este complet distrusă, iar eforturile sale de a distruge Ucraina nu au fost, până acum, decât un eşec”, a declarat Purtătorul de cuvânt al Comisiei pentru afaceri externe, Peter Stano.

Peter Stano a subliniat că discursul trebuie interpretat luând în considerare contextul alegerilor prezidențiale viitoare din Rusia, planificate pentru luna martie, și eforturile lui Putin de a obține realegerea, evidențiind totodată încercarea acestuia de a îndrepta vina pentru războiul împotriva Ucrainei departe de el însuși.

„Continuă să-şi dezamăgească propria naţiune şi încearcă să continue să dezamăgească publicul internaţional, dacă mai există cineva care îl mai ascultă. El a început războiul împotriva Ucrainei, el este responsabil pentru toate consecinţele pe plan intern în Rusia, pe plan regional în Ucraina, dar şi pe scena globală”, a subliniat Stano.

Iar „toate aceste ameninţări cu arme nucleare sunt complet inacceptabile şi nepotrivite”, a declarat purtătorul de cuvânt citat.

Putin a anunţat joi că Rusia a îndeplinit planurile de dezvoltare a tuturor rachetelor şi armelor cele mai noi anunţate de Kremlin în 2018, dintre care unele au fost deja livrate forţelor armate ruse şi chiar folosite în războiul din Ucraina.

img24001498

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!