ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a avut o întrevedere cu Președintele Senatului României, Nicolae Ciucă

16:51 | 01.03.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 mar. /MOLDPRES/. Președintele Maia Sandu l-a salutat la Chișinău pe Președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, cu care a discutat despre cooperarea excelentă dintre Chișinău și București. Oficialii au abordat teme din domenii de interes strategic - energie, infrastructură, cooperare economică, dar și aderarea Moldovei la Uniunea Europeană, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

„România este cel mai important partener politic și economic al Republicii Moldova. La întrevedere, am subliniat importanța continuării proiectelor de interconectare energetică, inclusiv prin linia electrică aeriană Suceava-Bălți, care vor spori independența energetică a țării noastre. Am vorbit și despre proiectele de modernizare și construire a mai multor poduri peste râul Prut. Acești pași vor contribui la fluidizarea traficului transfrontalier, vor intensifica cooperarea economică dintre cele două maluri și ne vor apropia și mai mult de România și UE”, a punctat șefa statului. 

Președinta i-a mulțumit Președintelui Senatului de la București, Nicolae Ciucă, pentru ajutorul necondiționat al României oferit Republicii Moldova de-a lungul timpului, menționând că autoritățile de la Chișinău contează mult pe expertiza și contribuția României în procesul de integrare europeană. 

img24001525

img24001525

img24001525

img24001525

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!