ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a conferit titluri onorifice mai multor artiști ai Orchestrei ,,Folclor”

15:40 | 02.03.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 mar. /MOLDPRES/. Cu ocazia aniversării a 55 de ani de la fondarea Orchestrei de Muzică Populară „Folclor” a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, Președinta Maia Sandu a conferit titluri onorifice mai multor artiști, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Conform decretului semnat de șefa statului, artiștii au fost apreciați pentru înaltă măiestrie profesională și succese remarcabile în activitatea de creație, precum și pentru contribuție la valorificarea și promovarea folclorului muzical autentic. Astfel, lui Vitalie Grib i s-a conferit titlul de „Maestru în Artă”, iar Valentin Butucel, Diamanta Paterău-Șveț, Valentina Rusu și Viorel Țurcan au fost distinși cu titlul „Artist Emerit”.

img24001549

img24001549

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!