ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Aproape un sfert din populația Republicii Moldova este obeză, arată datele unui studiu

11:34 | 04.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 4 mar. /MOLDPRES/. În Republica Moldova, șase din zece adulți (63,9%) sunt supraponderali, iar aproape un sfert din populația țării (22,7%) este obeză. Datele au fost făcute publice de Agenția Națională pentru Sănătate Publică în contextul marcării Zilei mondiale de combatere a obezității, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, o situație nefavorabilă la acest capitol se atestă și în rândul copiilor și adolescenților din țara noastră. Astfel, 20% dintre băieți și 17% dintre fete, de 7 ani, suferă de supraponderabilitate, iar 7% băieți și 4% fete – de obezitate.

Studiul de evaluare a comportamentelor de sănătate la copiii de vârstă școlară (Health Behaviour in School-aged Children, HBSC, 2022) demonstrează că 16% dintre adolescenți de 11-17 ani sunt supraponderali, iar 4,4% – obezi. De menționat că rata adolescenților supraponderali a crescut cu 4 puncte procentuale, comparativ cu studiul precedent.

În contextul marcării Zilei mondiale de combatere a obezității, ANSP, în colaborare cu alți parteneri, a organizat duminică, 3 martie, un eveniment pentru a informa și sensibiliza locuitorii capitalei despre prevenirea obezității. Specialiștii ANSP au distribuit materiale informaționale, au calculat masa corporală pentru doritori, și au organizat un flash-mob și un program de fitness pentru începători.

img24001568

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!