ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ambasadorul german a fost convocat la Ministerul de Externe al Rusiei în legătură cu discuția interceptată

13:23 | 04.03.2024 Categorie: Externe

Moscova, 4 mar. /MOLDPRES/. Ambasadorul Germaniei la Moscova a fost convocat la Ministerul de Externe rus, în urma difuzării pe rețelele sociale a unei discuții între câțiva ofițeri germani de rang înalt, care a avut ca subiect livrarea de arme, mai precis rachetele Taurus, către Ucraina, scrie Agerpres, preluat de MOLDPRES.

Ambasadorul Alexander Graf Lambsdorff a sosit luni dimineața la minister, fără a face declarații către jurnaliști, potrivit agențiilor de presă ruse.

O înregistrare audio a unei videoconferințe între ofițeri germani de rang înalt a fost difuzată vineri pe rețelele sociale din Rusia.

În această conversație, participanții discută în principal despre posibilitatea de a livra Kievului rachete Taurus cu rază lungă, fabricate în Germania, despre ce ar fi necesar pentru ca forțele ucrainene să le poată utiliza și despre impactul lor eventual.

Sâmbătă, Berlinul a confirmat autenticitatea înregistrării și a precizat că aceasta fusese „interceptată”.


Conținutul său este extrem de incomod pentru Germania, dat fiind că Berlinul refuză oficial să trimită rachete Taurus către Kiev, invocând riscul escaladării conflictului.

În legătură cu acest aspect, ministrul german al apărării, Boris Pistorius, l-a acuzat duminică pe președintele rus Vladimir Putin că încearcă să „destabilizeze” Germania cu această înregistrare.

img24001572

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!