ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pentru următoarele zile se anunță vreme frumoasă, fără precipitații

15:22 | 04.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 4 mar. /MOLDPRES/. Meteorologii anunță pentru următoarele zile vreme frumoasă, fără precipitații, transmite MOLDPRES. 

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), temperatura aerului va oscila între +9...+14 grade Celsius pe timp de zi și -2...+2 grade Celsius pe parcursul nopții. Vântul va sufla moderat din sectorul de nord-est, în condițiile unui cer variabil.

Spre sfârșitul săptămânii, vremea se va răci cu câteva grade. 

Ca rezultat al analizei materialelor sinoptice și climatice efectuate de către SHS, în luna martie temperatura medie lunară a aerului se prevede peste valorile normei (norma fiind de +2,0..+4,0°C). Totodată, cantitatea precipitațiilor va fi apropiată de mediile multianuale (norma fiind de 25-40 mm). 

Pentru toată perioada de măsurători instrumentale, cea mai rece a fost luna martie în anul 1952 – temperatura medie lunară a aerului a oscilat între -3,7 grade Celsius și -6,1 grade. În anii 1990 și 2017 luna martie a fost cea mai caldă – temperatura medie lunară a aerului a variat între +6,9 grade Celsius și +9 grade. 

img24001577

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!