ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul „Geneza Art” va prezenta un spectacol de Daniela Burlaca

17:16 | 04.03.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 4 mar. /MOLDPRES/. La Teatrul „Geneza Art” va avea loc marți, 5 martie, la ora 19.00, spectacolul „ZACS - Ziua așteptării căsătoriei sacre”, în regia Danielei Burlaca, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Daniela Burlaca a menționat că „ZACS” este o comedie grotescă, cu situații diverse și pline de umor, despre o mireasă care așteaptă și un mire care nu vine. „ZACS” este o reflecție a societății anilor ‘90 cu reverberații în actualitate. Un spectru de relații clasice familiale, în care ne oglindim regăsindu-ne. 21 de caractere într-un delir nupțial. În ce măsură se întâmplă acest lucru, vă lăsăm să descoperiți singuri într-un spectacol care propune o viziune regizorală surprinzătoare”, a precizat Daniela Burlaca. În spectacol sunt antrenați actorii Cristina Trînbaci, Nicu Țurcanu, Cristian Perepeliuc, Victoria Botnar, Mihai Bordian, Viorel Cozma, Iurie Gologan, Alexandrina Gologan și Ilie Ștefanesa.

Miercuri, 6 martie, la 18.00, la Sala cu Orgă din Chișinău, formația „Trigon”, condusă de Anatol Ștefaneț va prezenta un nou program și un nou CD, iar la Palatul Național „Nicolae Sulac, formațiile „Zdob și Zdub” și „Voltaj” – un concert cu genericul „Fratz”, după denumirea piesei omonime care i-a unit. Ambele concerte fac parte din cadrul programului Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor”, ediția a 58-a.

În aceeași zi, la 18.30, Palatul Republicii va găzdui un concert dedicat femeii cu genericul „De dragul tău, femeie!”. Pe scenă vor evolua Constantin Moscovici, Vitalie Dani, Vladimir Fotescu, Aurel Chirtoacă, Igor Rusu, Next Tango Ensemble, Ansamblul de Dansuri Moderne „Ritmurile Secolului” și Dance Arlekino. Evenimentul este organizat de Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” în cadrul Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor”.

Tot miercuri, la 19.00, la Teatrul Național „Mihai Eminescu”, publicul va avea ocazia să participe la premiera unui spectacol cu genericul „Altfel romanța”, susținut de cunoscutul interpret român Tudor Gheorghe, împreună cu Orchestra și Corul „Concertino”, dirijor și orchestrator – Marius Hristescu.

img24001582

img24001582

img24001582

img24001582

img24001582

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!