ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un funcționar public va ajunge pe banca acuzaților pentru escrocherie și abuz de serviciu

09:42 | 05.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 5 mar. /MOLDPRES/. Un fost administrator al unei companii, actualmente funcționar public, va ajunge pe banca acuzaților pentru escrocherie și abuz de serviciu, comunică MOLDPRES.

Potrivit procuraturii, șeful Direcției construcții și drumuri din cadrul Consiliului raional Cahul, a fost denunțat la CNA după ce a încheiat contracte de investiții cu patru persoane fizice, și le-ar fi cauzat un prejudiciu material de aproximativ două mln de lei.

Tot el, fiind la curent cu faptul că la o grădiniță din raionul Cahul urmează a fi inițiată procedura de licitație privind executarea unor lucrări de reparație, a întocmit lista cu cantitatea de lucrări pentru cererea ofertei de preț și a devizului local, cât și alte acte necesare la încheierea contractului de valoare mică în interesul unei companii, desemnată câștigătoare.

În interesul aceleiași companii, funcționarul ar fi întocmit și semnat în calitate de președinte al comisiei de recepție în Procesul Verbal de recepție la terminarea lucrărilor, fără ieșire la fața locului și a determinat membrii Comisiei de recepție să aplice semnătura și să finiseze astfel executarea lucrărilor planificate, deși acestea nu corespundeau prevederilor contractului, cauzând astfel bugetului primăriei vizate un prejudiciu de aproximativ 110 mii lei.

Învinuitul nu și-a recunoscut vinovăția. Dacă va fi găsit culpabil, acesta riscă o pedeapsă sub formă de închisoare de la 7 la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții pe un termen de până la cinci ani.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!