ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un grup de 43 de state cheamă Rusia să autorizeze o anchetă internațională în cazul morții lui Navalnîi

13:26 | 05.03.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 5 mar. /MOLDPRES/.  Un grup de 43 de state, inclusiv toate cele 27 de țări membre ale UE, cheamă Rusia să autorizeze o anchetă internaţională independentă cu privire la moartea în închisoare a lui Aleksei Navalnîi. Apelul a fost lansat de ambasadoarea Uniunii Europene la ONU, la Geneva, Lotte Knudsen în numele celor 27 de state membre ale UE şi altor 16 ţări, între care Canada, Regatul Unit, Statele Unite şi Ucraina, transmite news.ro.

„Suntem indignaţi de moartea politicianului din opoziţie Aleksei Navalnîi, a cărei ultimă responsabilitate îi revine preşedintelui (rus Vladimir) Putin şi autorităţilor ruse”, a declarat la Consiliul Drepturilor Omului, la Geneva, Lotte Knudsen, care s-a exprimat în numele celor 43 de ţări.

”Rusia trebuie să autorizeze o anchetă internaţională independentă şi transparentă cu privire la circumstanţele morţii sale bruşte”, a cerut oficialul.

Aleksei Navalnîi, principalul opozant al preşedintelui rus Vladimir Putin, a murit, la 16 februarie, la vârsta de 47 de ani, într-o colonie penitenciară în Arctica.

img24001599

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!