ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi cetățeni ai Rusiei vor ajunge pe banca acuzaților pentru declarații mincinoase

09:36 | 06.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 6 mar. /MOLDPRES/. Doi cetățeni ai Federației Ruse vor ajunge pe banca acuzaților pentru prezentarea cu bună-știință a declaraţiei mincinoase, comunică MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, cauza penală pe numele celor doi a fost pornită în decembrie 2020, în baza unui denunț, ulterior fiind conexate și alte cauze penale.

Conform probelor administrate, cei doi cetățeni ai Federației Ruse, au prezentat cu bună știință organului de urmărire penală, în calitate de martor, declarații mincinoase, în vederea obținerii unor foloase materiale, precum că, în calitatea lor de administratori și beneficiari ai unei companii ar fi fost deposedați ilegal de o creanța în valoare de peste 46 milioane lei, fapte care nu corespundeau realității.

Cei doi învinuiți, s-au eschivat de la organul de urmărire penală, finalizarea urmării penale fiind în lipsa acestora, iar pentru că se cunoștea locul aflării lor peste hotarele țării, le-a fost înaintată acuzarea prin comisie rogatorie, ordonanțele de punere sub învinuire aducându-li-se la cunoștință de către reprezentanții organelor competente ale Federației Ruse.

Dacă vor fi găsiți culpabili, aceștia riscă amendă sau închisoare de până la 5 ani.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!