ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șoigu afirmă că Rusia întăreşte forţele militare în nord-vestul şi vestul ţării ca răspuns la consolidarea NATO

12:03 | 06.03.2024 Categorie: Externe

Moscova, 6 mar. /MOLDPRES/. Rusia a intensificat prezența militară în nord-vestul și vestul țării pentru a contracara ceea ce percepe ca o acumulare de forțe în apropierea sa, conform declarației Ministrului Apărării, Serghei Șoigu, scrie Reuters, preluat de Agerpres și MOLDPRES.

În urma invaziei Rusiei în Ucraina, Finlanda a decis să adere la NATO, iar Suedia este pe cale să facă același pas.

NATO organizează în această săptămână un exercițiu militar numit Nordic Response 2024, care va implica peste 20.000 de soldați în Norvegia, Finlanda și Suedia și va fi concentrat pe apărarea colectivă.

„Pe fondul unei consolidări a potenţialului militar al NATO în apropierea frontierelor ruse, al extinderii Alianţei prin aderarea Finlandei şi, în viitor, a Suediei, noi am luat măsuri pentru întărirea grupărilor de trupe în direcţiile strategice nord-vest şi vest”, a spus Şoigu marţi, în prezenţa unor generali de rang înalt, fără a da alte detalii.

Războiul din Ucraina a generat cea mai profundă criză în relațiile dintre Rusia și Occident de la criza rachetelor din Cuba din 1962. Președintele Vladimir Putin a avertizat Occidentul că ar putea provoca un război nuclear dacă trupele occidentale vor fi trimise să lupte în Ucraina.

img24001628

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!