ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Iulia Navalnaia încurajează rușii să protesteze în ziua votului

13:38 | 06.03.2024 Categorie: Externe

Moscova, 6 mar. /MOLDPRES/. Iulia Navalnaia a îndemnat rușii să protesteze împotriva lui Vladimir Putin, chiar în ziua alegerilor prezidențiale, printr-o adresare video postată miercuri, relatează MOLDPRES.

Văduva activistului rus anti-Kremlin Aleksei Navalnîi îndeamnă suporterii soțului său să meargă la vot, pe 17 martie, la aceeași oră (12:00) pentru a „aglomera” secțiile de votare, în semn de protest față de „război și corupție”.

Această idee a fost lansată de către Navalnîi însuși, în închisoare, în unul dintre ultimele lui mesaje către suporteri, în luna ianuarie.

Navalnaia a declarat că alegerile sunt „fictive”, iar cetățenii pot protesta fie alegând alt candidat decât Putin, fie distrugând buletinul de vot, fie scriind pe el „Navalnîi”.

„Dacă niciuna din opțiuni nu vă este pe plac, veniți la secția de vot, apoi întoarceți-vă acasă. Cel mai important este să veniți”, a spus Navalnaia.

Amintim că pe 17 martie vor avea loc alegerile prezidențiale în Federația Rusă. Pe lângă Putin, în lista candidaților se află Leonid Sliuțkii - partidul „LDPR” , Vladislav Davankov - partidul „Novâe liudi” și Nicolai Haritonov, partidul „CPRF”.

img24001631

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!