ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova va beneficia de suport financiar pentru fortificarea sectorului forestier

14:43 | 06.03.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 6 mar. /MOLDPRES/. Agenția Franceză pentru Dezvoltare (AFD) va acorda Republicii Moldova suport financiar pentru fortificarea sectorului forestier. Guvernul a aprobat astăzi semnarea Acordului de facilitate de credit dintre Republica Moldova și AFD, informează MOLDPRES.

Documentul prevede acordarea unui împrumut în valoare de 40 milioane de euro. Suplimentar, AFD va oferi un grant de 1,2 milioane de euro pentru asistență tehnică. Resursele financiare sunt destinate pentru finanțarea necesităților bugetului de stat în implementarea reformelor în domeniul forestier.

Acordul de facilitate de credit dintre Republica Moldova și Agenția Franceză pentru Dezvoltare va implementa prevederile Memorandumului de Înțelegere dintre Guvernul de la Chișinău și AFD, semnat la 17 octombrie 2023, în cadrul Platformei de Sprijin pentru Moldova.

img24001634

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!