ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

USMF „Nicolae Testemiţanu” a primit o donație de materiale didactice pentru promovarea alimentației la sân a copiilor

15:28 | 06.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 6 mar. /MOLDPRES/. Catedra de medicină de familie a Universității de Stat de Medicină şi Farmacie (USMF) „Nicolae Testemiţanu” a recepționat un lot de materiale didactice și echipamente de simulare pentru instruirea studenților de la programul de studii de licență Asistență medicală generală în cadrul modulului „Promovarea alimentației la sân” și a medicilor de familie în cadrul programelor de educație medicală continuă, informează MOLDPRES.

În cadrul evenimentului, reprezentantul Biroului Organizației Mondiale a Sănătății în Republica Moldova (OMS Moldova), Daniela Madan, a specificat că „donația a fost oferită în vederea susținerii parteneriatului instituțional și promovarea alăptării exclusiv la sân a copiilor, precum și avantajele acesteia”.

Donația include două manechine pentru consiliere în alăptare, replici ale sânilor pentru demonstrarea proceselor din timpul sarcinii și alăptării, un model mecanic de pompă de sân și un alt model din material textil.

La rândul său, profesorul Ghenadie Curocichin, șef al Catedrei de medicină de familie, a menționat că aceste materiale vor fi folosite pentru formarea și perfecționarea abilităților practice ale studenților și lucrătorilor medicali în sporirea capacităților de alăptare printre mame. Astfel, materialele educaționale vor contribui la promovarea alăptării și vor încuraja mamele să opteze pentru alăptarea la sân pentru protejarea sănătății copiilor.

„În ultima perioadă se înregistrează o nouă tendință printre mămicile tinere care renunță la procesul de alăptare a nou-născuților, ceea ce impune personalul medical, medicii de familie, pediatrii și neonatologii să întreprindă acțiuni și să formeze direcții de promovare a alăptatului la sân”, a subliniat profesorul Ghenadie Curocichin.

De asemenea, șeful catedrei a apreciat suportul OMS și a accentuat necesitatea acestor materiale educaționale nu doar pentru studenți și medici de familie, dar și pentru medicii rezidenți de la specialitatea Pediatrie. 

Bunurile au fost transmise în cadrul parteneriatului între OMS Moldova, Asociația de Nursing din Republica Moldova și USMF „Nicolae Testemiţanu”.

img24001638

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!