ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Nouă persoane vor ajunge pe banca acuzaților pentru trafic de influență asupra angajaților ASP

09:05 | 07.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 7 mar. /MOLDPRES/. Nouă persoane din nordul țării, printre care și un instructor auto, vor ajunge pe banca acuzaților pentru trafic de influență asupra angajaților secțiilor de Înmatriculare a Transportului și Calificare a Conducătorilor Auto Bălți și Edineț, comunică MOLDPRES.

Potrivit procuraturii, învinuiții susțineau că pot influența angajații ASP la evaluarea cu succes a examenelor de calificare auto a unor candidați, fapt pentru care urmau să primească de la 300 la 600 euro.

Doi învinuiți din cei nouă deferiți justiției au colaborat cu organul de urmărire penală și procurori, recunoscând faptele incriminate, încheind în acest sens acorduri de recunoaștere a vinovăției, astfel cauzele penale în privința acestora au fost remise în instanța de judecată pentru examinare în proceduri speciale.

Actualmente, învinuiții sunt cercetați în stare de libertate, iar examinarea cauzelor penale este efectuată de către judecătoria Bălți. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 6 ani.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!