ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de externe Mihai Popșoi s-a întâlnit la Kyiv cu omologul său ucrainean

14:52 | 13.03.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 13 mar. /MOLDPRES/. Ministrul afacerilor externe Mihai Popșoi a avut o întrevedere la Kyiv cu ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, comunică MOLDPRES.

În cadrul întâlnirii, oficialii au discutat despre cooperarea bilaterală moldo-ucraineană, situația de securitate din regiune, dar și pașii pe care îi întreprinde Republica Moldova și Ucraina pentru a adera la Uniunea Europeană.

„Am convenit să consolidăm dialogul bilateral dintre țările noastre și să cooperăm mai strâns în domeniul economic, comercial, social, inclusiv în dezvoltarea infrastructurii transfrontaliere. Am discutat și despre progresul realizat de ambele țări pe dimensiunea integrării europene și am decis să intensificăm schimbul de informații și bune practici în acest domeniu. Moldova și Ucraina au un obiectiv comun - de a adera cât mai curând la Uniunea Europeană. Locul firesc al Republicii Moldova și Ucrainei este în marea familie europeană”, a declarat oficialul moldovean.

El a specificat că la Kyiv s-a discutat și despre organizarea unei noi reuniuni a trilateralei Republica Moldova- Ucraina - România, care va avea loc în luna mai, la Chișinău.

„L-am asigurat pe Dmytro Kuleba că, Republica Moldova va sprijini ferm independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, în limitele hotarelor recunoscute la nivel internațional. Țara noastră va acorda în continuare Ucrainei sprijinul politic, diplomatic și umanitar”, a conchis Popșoi.

img24001786

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!