ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procuratura Generală a solicitat Legislativului ridicarea imunității parlamentare a deputatului Marina Tauber

10:34 | 14.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 14 mar. /MOLDPRES/. Procuratura Generală a solicitat Legislativului ridicarea imunității parlamentare a deputatului Marina Tauber. Anunțul a fost făcut astăzi de speakerul Igor Grosu la începutul ședinței Legislativului, informează MOLDPRES.

Oficialul a declarat că „solicitarea a fost făcută în legătură cu trimiterea cauzei penale în instanța de judecată pe faptul săvârșirii infracțiunii de amestec în înfăptuirea justiției”.

Solicitarea urmează a fi examinată astăzi, la ora 12.00, de Comisia juridică, numiri şi imunităţi a Parlamentului.

Potrivit Regulamentului Legislativului, în cazul în care deputatul a comis o infracțiune sau o contravenție, procurorul general poate cere Parlamentului ridicarea imunității acestuia pentru a efectua măsuri procesuale de reținere, percheziționare, arestare sau trimitere în judecată.

img24001802

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!