ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cabinetul de miniștri declară zilele de doliu 15 și 16 martie după trecerea în neființă a Patriarhului Neofit

17:48 | 14.03.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 14 mar. /MOLDPRES/. Guvernul Bulgariei a declarat zilele de 15 și 16 martie drept zile de doliu național pentru a aduce un omagiu memoriei lui Neofit, Patriarhul Bulgariei și Mitropolitul Sofia, a informat joi serviciul de presă al Guvernului.

La o ședință extraordinară Sfântul Sinod a decis că rămășițele lui Neofit vor fi depuse în Catedrala Sf. Alexandru Nevski vineri dimineață. Sâmbătă dimineața va avea loc o slujbă, care va fi urmată apoi de o procesiune la Catedrala Sf. Nedelya din Sofia.

Purtătorul de cuvânt al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare a declarat că neofit va fi înmormântat sâmbătă la Catedrala Sf. Nedelya.

Ioan, Mitropolitul Varnei și Veliki Preslav, și-a asumat temporar funcțiile de șef al Sfântului Sinod. Alegerea unui nou Patriarh bulgar ar trebui să aibă loc în următoarele patru luni, comunică BTA.

img24001820

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!