ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pasagerii care au cumpărat bilete de avion de la companiile avia intrate în insolvabilitate își vor recupera banii mai rapid

19:25 | 14.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 14 mar. /MOLDPRES/. Pasagerii care au cumpărat bilete de avion de la companiile intrate în insolvabilitate își vor recupera banii mai rapid. Un proiect în acest sens a fost votat astăzi în lectura a doua de Parlament, informează MOLDPRES.

Documentul prevede completarea Legii insolvabilității cu un punct nou, potrivit căruia pasagerii care au cumpărat bilete de avion vor fi printre primii cărora li se vor întoarce banii, atunci când compania intră în insolvabilitate.

„Agenții economici încasează pe conturile bancare sume enorme rezultate din vânzarea biletelor pentru curse care eșuează, având datorii față de pasageri. Anul 2023 a demonstrat o tendință negativă la capitolul numărului de petiții înaintate de consumatorii din domeniul aviației civile”, se menționează în nota informativă a proiectului.

Autorii proiectului de lege mai menționează că, în prezent, sunt peste 28 de mii de cetățeni care nu și-au primit banii înapoi pentru procurarea biletelor de la compania „Air Moldova”. Este vorba de 75 de mii de bilete în sumă de aproximativ 9 milioane de euro.

img24001824

img24001824

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!