ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Dorin Recean a participat la Conferința Președinților Regionalei Europa din cadrul Adunării Parlamentare a Francofoniei

17:59 | 19.03.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 mar. /MOLDPRES/. Zeci de parlamentari din aproximativ 20 de țări europene s-au reunit la Conferința Președinților Regionalei Europa din cadrul Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF), organizată la Parlamentul Republicii Moldova. Prezent la eveniment, prim-ministrul Dorin Recean a subliniat că francofonia reprezintă un spaţiu de solidaritate şi cooperare, unitatea căruia devine și mai importantă în contextul războiului declanșat de Federația Rusă în Ucraina, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare a Guvernului.

Șeful Executivului a vorbit despre eforturile autorităților de la Chișinău în asigurarea păcii și securității în Republica Moldova, menționând, în același timp, reformele inițiate pentru creșterea bunăstării cetățenilor din întreaga țară. Potrivit premierului, Guvernul pune accent pe dezvoltarea economică, modernizarea infrastructurii și a lanțurilor logistice. 

„Continuăm să construim un mediu de afaceri sigur pentru atragerea investițiilor străine, în diverse domenii, care vor contribui inclusiv la reconstrucția Ucrainei. În același timp, rămânem ferm angajați în realizarea obiectivului nostru strategic - integrarea în Uniunea Europeană”, a spus prim-ministrul Dorin Recean. 

Agenda Conferinței Președinților Regionalei Europa din cadrul APF a inclus prezentarea raportului privind stadiul actual și prezența francofoniei în Republica Moldova. Totodată, Conferința Președinților Regionalei Europa din cadrul APF a fost precedată de un seminar de consolidare a capacităților parlamentarilor în lupta împotriva dezinformării și a știrilor false. Discuțiile au vizat fenomenul dezinformării în spațiul francofon, cazul Republicii Moldova, precum și efectele știrilor false asupra activității parlamentare.

img24001953

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!