ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Cristina Gherasimov, în dialog cu Didier Reynders, comisarul european pentru Justiție

18:17 | 19.03.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 mar. /MOLDPRES/. Agenda ambițioasă de reforme pe care și-a asumat-o Guvernul și ultimele evoluții în procesul de aderare al Republicii Moldova la UE au fost subiectele principale ale discuției pe care viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a avut-o cu Didier Reynders, comisarul european pentru Justiție, comunică MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare a Guvernului.

În cadrul întrevederii, viceprim-ministra Gherasimov a menționat că prioritatea-cheie rămâne reforma justiției, ca instrument de consolidare și de funcționare a statului de drept, ca garanție a dezvoltării mediului de afaceri din țară și ca bază a unei societăți democratice și echitabile. 

„Știm că de viteza și, mai ales, de calitatea cu care vom realiza reformele în acest domeniu strategic va depinde ritmul parcursului european al Republicii Moldova și suntem hotărâți să ne realizăm angajamentele. Drept dovadă, am evidențiat gradul de îndeplinire a ultimelor trei recomandări ale Comisiei Europene”, a spus viceprim-ministra Cristina Gherasimov. 

De asemenea, oficiala a reafirmat determinarea echipei guvernamentale de a moderniza Republica Moldova și de a se alinia la legislația și standardele europene.

img24001956

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!