ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În urma realegerii sale, Putin vrea întărirea armatei şi organizaţiilor de securitate

09:55 | 20.03.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 20 mar. /MOLDPRES/. După ce a fost reales, Vladimir Putin, a declarat că va continua să întărească organizațiile militare și de securitate, scrie DPA, preluat de Agerpres și MOLDPRES.

„Desigur, astăzi - şi mai ales astăzi - consolidarea capacităţii de apărare şi a securităţii statului rus este deosebit de importantă”, a declarat Putin agenţiei de ştiri de stat TASS la o întâlnire cu liderii grupurilor parlamentare.

El a descris din nou Ucraina, pe care a invadat-o, ca fiind agresorul și a afirmat că poporul rus nu se va lăsa intimidat.

Vorbind despre intensificarea bombardamentelor asupra zonelor rusești de la granița cu Ucraina, Putin a menționat că inamicul ajunge să obțină exact contrariul a ceea ce își propune prin acțiunile sale.

Deși au existat pierderi din partea Rusiei, acestea sunt reduse comparativ cu numărul de victime și cu scala distrugerilor provocate de Rusia în Ucraina.

Deși a îndemnat la curaj populația rusă din Moscova, Putin nu a făcut nicio vizită pe linia frontului de la declanșarea conflictului, acum mai bine de doi ani. Pe de altă parte, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a efectuat multe vizite pe front.

În plus, recent, Putin a evitat să se apropie de regiunile rusești afectate de atacuri.

img24001966

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!