ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CNA desfășoară percheziții într-un dosar de corupție la eliberarea permiselor de conducere

12:25 | 20.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 20 mar. /MOLDPRES/. Ofițerii anticorupție desfășoară astăzi percheziții în municipiul Chișinău pe o cauză penală de trafic de influență asupra funcționarilor publici la eliberarea permiselor de conducere, informează MOLDPRES.

Potrivit Centrului Național Anticorupție (CNA), un locuitor al capitalei ar fi susținut că ar avea influență asupra funcționarilor publici împuterniciți cu dreptul de a examina conducătorii de vehicule și de a elibera permisele de conducere. Bărbatul ar fi cerut și primit 1 500 de euro, în schimbul promovării de către candidatul auto a examenului de conducător la proba practică pentru categoria „B”, cu ulterioara perfectare și eliberare a permisului de conducere.

Ofițerii CNA, sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău, au reținut persoana bănuită în comiterea infracțiunii de trafic de influență, fiind ridicate 6 000 de euro și înscrisuri de ciornă care confirmă sumele încasate de la candidați.

img24001980

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!