ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

USMF „Nicolae Testemițanu” va marca cea de-a 25-a aniversare a parteneriatului între R. Moldova și statul Carolina de Nord

13:37 | 20.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 20 mar. /MOLDPRES/. Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie (USMF) „Nicolae Testemițanu” va organiza evenimentul de celebrare a aniversării a 25-a a Parteneriatului Bilateral de Cooperare între Republica Moldova și statul Carolina de Nord, SUA, informează MOLDPRES.

Festivitatea va avea loc mâne, 21 martie, începând cu ora 14:00, în incinta Complexului Sociocultural Universitar din str. Nicolae Testemițanu, 25.

La ceremonie vor participa: Elaine F. Marshall, secretarul de stat al Carolinei de Nord, Kent D. Logsdon, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova și rectorul USMF „Nicolae Testemițanu”, profesorul Emil Ceban.

Programul include un panel de discuții cu participarea oficialilor americani, în cadrul căruia rectorul Emil Ceban va prezenta rezultatele parteneriatului bilateral pe parcursul celor 25 de ani de colaborare și o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Cu acest prilej, va fi vernisată o expoziție de publicații donate Bibliotecii Științifice Medicale de către statul Carolina de Nord, o galerie de fotografii și va fi rulat filmul documentar „People to People”, ce ilustrează istoria programelor de cooperare ale universității în domeniul stomatologiei, farmaciei, asistenței medicale și parteneriatului inter-bibliotecar și cele mai importante evenimente ce au avut loc pe parcursul unui sfert de secol.

La întrunire vor mai participa membrii delegației din Carolina de Nord, reprezentanți ai Ambasadei SUA în Republica Moldova, prorectori, decani, prodecani, coordonatorii programelor de cooperare bilaterală și beneficiarii acestora: cadre didactice, studenți, medici rezidenți, tineri cercetători și bibliotecari.

img24001985

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!