ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 200 de alergători din R. Moldova și România vor participa la Ultramaratonul RUBICON 2024

11:18 | 21.03.2024 Categorie: Sport

Chişinău, 21 mar. /MOLDPRES/. Circa 200 de alergători din Republica Moldova și România vor participa la Ultramaratonul RUBICON 2024 și vor parcurge o distanță de 478 de kilometri între Chișinău și București, transmite MOLDPRES. 

Evenimentul este organizat de Asociația Sportivă „Sporter”, cu suportul Ministerului Educației și Cercetării din Republica Moldova, în parteneriat cu Agenția Națională pentru Sport din România, în perioada 22 - 24 martie.

Cursa va include mai multe etape, atât diurne, cât și nocturne, cu distanțe cuprinse între 7 și 15 km.
Startul va fi dat la Chișinău, pe data de 22 martie, ora 9:00, în Piața Marii Adunări Naționale, competiția urmând să se încheie pe 24 martie, la București.

„Startul și finișul au fost stabilite în proximitatea a două puncte emblematice: Arcul de Triumf din Chișinău și cel din București, repere istorice și culturale ce constituie, totodată, simboluri ale unității și solidarității. Este pentru prima dată când cele două țări vor organiza o cursă în regim transfrontalier”, susține Sergiu Gurin, secretar de stat la Ministerului Educației și Cercetării.

Traseul urmează să fie parcurs în 52 de ore și va trece prin Chișinău, UTA Găgăuzia și patru raioane din Republica Moldova (Ialoveni, Cimișlia, Taraclia și Cahul), cinci județe din România (Galați, Brăila, Buzău, Ialomița și Ilfov), precum și prin București. 

img24002014

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!