ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tatiana Șevciuc a fost numită de Parlament în funcția de președinte al Curții de Conturi

13:40 | 21.03.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 21 mar. /MOLDPRES/. Tatiana Șevciuc este noul președinte al Curții de Conturi. Un proiect de hotărâre care prevede acest lucru a fost votat astăzi de Parlament, fiind susținut de 69 de deputați, transmite MOLDPRES. 

Potrivit procedurii legale, Tatiana Șevciuc a depus jurământul în fața Parlamentului.

Candidatura Tatianei Șevciuc a fost selectată în urma organizării unui concurs public. În total, la concurs au fost depuse trei dosare, însă unul era incomplet. Respectiv, la proba interviului au fost admise două persoane, iar Tatiana Șevciuc a obținut cel mai mare punctaj.

Tatiana Șevciuc este doctor în economie și deține o vastă experiență în domeniul de finanțe publice. În anul 2022 aceasta a fost numită de Parlament în calitate de membru al Curții de Conturi.

Totodată, se constată încetarea mandatului de Președinte al Curții de Conturi al lui Marian Lupu, ca urmare a expirării termenului pentru care a fost numit de Parlament.

Potrivit legislației, președintele Curții de Conturi este numit în funcție de Parlament, pe un termen de 5 ani, cu votul majorității deputaților aleși.

img24002021

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!