ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șase medicamente noi urmează să fie disponibile în farmacii

10:04 | 26.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 26 mar. /MOLDPRES/. Șase medicamente noi urmează să fie disponibile în farmacii. Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a autorizat primar șase produse medicamentoase, transmite MOLDPRES.

Printre medicamentele autorizate primar și în procedură accelerată se numără Atazor-R- care controlează infecția cu Virusul Imunodeficienţei Umane (HIV) prin stoparea unei proteine de care HIV are nevoie pentru multiplicarea sa. Aceste medicamente acționează prin reducerea cantității de virus HIV și, prin urmare, întărește sistemul imunitar.

Un alt preparat nou este Artident-medicament pentru anestezie locală (anestezic local) în stomatologie. De asemenea, în farmacii va putea fi cumpărat și Acetilcisteină Zentiva – medicament indicat pentru a subția mucusul și a ușura eliminarea acestuia prin tuse în caz de bronșite induse de răceală.

Moldovenii vor putea cumpăra și medicamentele Ebastin Aristo - preparate indicate pentru ameliorarea semnelor provocate de rinite sezoniere și perene (rinită alergică) cu sau fără conjunctivită, pentru ameliorarea disconfortului asociat cu mâncărimi ale pielii (prurit) și pentru a trata erupții cutanate sub formă de vezicule în urticaria nespecificată.

img24002133

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!