ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Noi măsuri pentru asigurarea securității alimentare a țării, aprobate de CSE

12:15 | 26.03.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 26 mar. /MOLDPRES/. Importul grâului, porumbului și a semințelor de floarea-soarelui în Republica Moldova va fi în continuare permis în baza unei licențe, eliberate de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, relatează MOLDPRES referire la Direcția comunicare a Guvernului. 

Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a decis prelungirea măsurii pe un termen de 3 luni, în vederea menținerii pe piața internă a unui preț sustenabil din punct de vedere economic al produselor cerealiere autohtone.

Cererea de eliberare a licenței de import poate fi depusă de o persoană juridică sau fizică, care desfășoară activități economice de fabricare a uleiurilor și grăsimilor, a produselor de morărit, preparatelor pentru hrana animalelor de fermă sau creșterea animalelor. Solicitările vor fi examinate de către o comisie constituită de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

img24002145

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!