ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Cristina Gherasimov, după întrevederea cu omologul său francez: „Vom munci pentru a valorifica această prietenie și a aprofunda dialogul bilateral”

11:06 | 28.03.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 mar. /MOLDPRES/. Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a avut o întrevedere cu Jean-Noël Barrot, ministru delegat pentru Europa în cadrul Ministerului pentru Europa și Afaceri Externe. Oficialii au discutat despre evoluțiile recente în parcursul european al Republicii Moldova și despre pașii pe care autoritățile îi vor întreprinde în următoarele luni, relatează MOLDPRES referire la Direcția comunicare a Guvernului.  

În cadrul întrevederii, viceprim-ministra Gherasimov a menționat că Guvernul de la Chișinău mizează pe adoptarea cât mai rapidă a cadrului de negociere și organizarea primei conferințe interguvernamentale, care să marcheze oficial deschiderea negocierilor de aderare.

De asemenea, viceprim-ministra Gherasimov a mulțumit pentru sprijinul substanțial acordat în ultimii ani țării noastre de către Franța, atât pe calea integrării europene, cât și prin proiecte de modernizare în domeniul economic, energetic, al infrastructurii și apărării.

Oficiala a menționat despre agenda ambițioasă de reforme a Guvernul de la Chișinău și l-a asigurat pe ministrul Jean-Noël Barrot că vor fi depuse și în continuare toate eforturile pentru a menține dinamica progreselor.

„Suntem recunoscători pentru deschiderea fără precedent de care ne bucurăm la Paris. Vom munci pentru a valorifica această prietenie și a aprofunda în continuare dialogul bilateral”, a spus viceprim-ministra Gherasimov.

img24002208

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!