ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Evoluțiile de pe agenda de integrare europeană a Republicii Moldova, discutate de Cristina Gherasimov cu viceministrul Afacerilor Externe al Greciei

14:53 | 28.03.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 mar. /MOLDPRES/. Evoluțiile de pe agenda de integrare europeană a Republicii Moldova și progresele Guvernului în implementarea reformelor au fost subiectele principale ale discuției pe care viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a avut-o cu Alexandra Papadopoulou, viceministrul Afacerilor Externe al Greciei, relatează MOLDPRES referire la Direcția comunicare a Guvernului.  

În cadrul convorbirii telefonice, părțile au discutat despre următorii pașii în procesul de aderare a Republicii Moldova la UE. Viceprim-ministrul Gherasimov a subliniat că Guvernul de la Chișinău mizează pe o adoptare rapidă a cadrului de negociere de către statele membre ale UE și organizarea în timpul cel mai apropiat a primei conferințe interguvernamentale, care să marcheze oficial începutul negocierilor de aderare. 

De asemenea, viceprim-ministrul Gherasimov a mulțumit pentru sprijinul acordat de Grecia de-a lungul anilor în parcursul nostru european.

img24002220

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!