ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un deținut va mai sta 22 de ani la închisoare pentru șantaj

10:07 | 04.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 4 apr. /MOLDPRES/. Un deținut va mai sta 22 de ani la închisoare pentru șantaj și escrocherii. Bărbatul ademenea femei pe internet de la care ulterior cerea bani, comunică MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii, bărbatul, în vârstă de 33 de ani, fiind deținut în penitenciar, prin complicitate cu alte persoane, și-ar fi creat pe rețele sociale conturi false prin care încerca să seducă femei. Astfel, obținând încrederea unei victime, a determinat-o să ia două credite în sumă de 8000 lei și 7200 lei.

Cu o lună mai devreme, prin aceeași schemă infracțională, a înșelat o altă femeie, aceasta luând un credit pentru două telefoane mobile și un laptop.

Banii și bunurile luate în credit erau transmise persoanelor împuternicite de inculpat, sub diverse pretexte.

Inculpatul, aflat în detenție, a refuzat să fie adus în instanță pentru a participa la judecarea cauzei, totodată, pe perioada urmăririi penale, a refuzat să ofere declarații.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!