ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Gura Galbenei, Cimişlia, șefa statului a vorbit cu liceenii despre implicare, democrație și aderarea Moldovei la UE

14:59 | 04.04.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 4 apr. /MOLDPRES/. În cadrul vizitei de lucru pe care o întreprinde în raionul Cimișlia, președintele Maia Sandu a participat, pentru prima dată, la o lecție de educație civică, la invitația Liceului Teoretic „Hyperion” din satul Gura Galbenei, informează MOLDPRES.

Șefa statului a vorbit cu elevii din clasele a X-XII-a despre pace, libertate, democrație, despre experiența lor de participare la alegerea consiliului elevilor din școala lor. De asemenea, președintele a discutat cu liceenii despre beneficiile aderării la Uniunea Europeană pentru tânăra generație, despre implicarea activă a elevilor în procesele decizionale locale și în proiectele importante pentru țară - începând de la programul de împădurire și continuând cu proiectul de aderare la UE. 

Tot astăzi, șefa statului a vizitat și grădinița din localitate, în timp ce copiii se jucau în curte. Grădinița a fost renovată cu sprijinul poporului american și din contribuția primăriei și este un model pentru alte grădinițe. „Așa se construiește Moldova europeană, prin unitate, efort comun și multă muncă”, a punctat președintele Maia Sandu.

img24002404

img24002404

img24002404

img24002404

img24002404

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!