ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Directorul Serviciului Vamal, Igor Talmazan, și-a anunțat demisia

15:31 | 04.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 4 apr. /MOLDPRES/. Directorul Serviciului Vamal, Igor Talmazan, și-a anunțat astăzi demisia din funcție, informează MOLDPRES.

În mesajul său, Igor Talmazan a specificat că „mai este mult de lucru în domeniul integrității instituționale și eticii profesionale”. „Ultimul caz, în care au fost documentați la Postul Vamal Aeroport șapte inspectori vamali bănuiți pentru fapte de corupție, arată că mai este nevoie de multe eforturi. În calitate de conducător, sunt responsabil de buna administrare a Serviciului Vamal și îmi asum atât reușitele, dar mai ales eșecurile din perioada în care am condus Serviciul Vamal și consider că, în calitate de conducător al instituției, este necesar să-mi depun în semn de onoare demisia și să mă retrag din funcția de director al Serviciului Vamal. Lupta împotriva corupției este un efort de lungă durată și cred că este nevoie de o energie nouă pentru a accelera și a duce la capăt această misiune, iar noul conducător trebuie să pună accent sporit pe domeniul integrității instituționale”, a spus Igor Talmazan.

De asemenea, acesta a mulțumit colegilor pentru activitate. „Îmi doresc un Serviciu Vamal modern, care gestionează eficient, profesionist și responsabil domeniul vamal, care combate fraudele și contribuie la securitatea economică a țării, un serviciu în care să activeze un corp de funcționari vamali integri ce respectă cu strictețe normele Codului deontologic”, a remarcat Igor Talmazan.

Igor Talmazan a deținut funcția de director al Serviciului Vamal în perioada septembrie 2021 - noiembrie 2022, fiind numit din nou în funcție la 20 februarie 2023.

img24002406

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!