ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Postul de pompieri voluntari din localitatea Sireți raionul Strășeni a fost renovat

15:53 | 04.04.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 4 apr. /MOLDPRES/. Postul de pompieri voluntari din localitatea Sireți raionul Strășeni a fost renovat. Lucrările în sumă totală de 266 mii de dolari, au fost făcute cu suportul Agenției Statelor Unite pentru dezvoltarea internațională, Solidarity Fund PL în Moldova, Consiliului raional Strășeni și Primăriei Sireți, comunică MOLDPRES.

La ceremonia oficială de inaugurare a noii remize a participat Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Jana Costachi, conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii Kent D. Logsdon, reprezentanți ai Agenției Statelor Unite pentru dezvoltarea internațională (USAID) Moldova, Solidarity Fund PL în Moldova, Programului Comunitatea MEA, dar și oficiali ai autorităților publice locale.

În discursul său, Jana Costachi a menționat importanța dezvoltării posturilor voluntare de pompieri pentru siguranța comunităților rurale și a încurajat inițiativa voluntariatului în rândul pompierilor. De asemenea, oficialul a subliniat că Ministerul Afacerilor Interne în comun cu IGSU va oferi suportul necesar în instruirea voluntarilor, pentru ca aceștia să poată răspunde cât mai prompt la nevoile comunității.

Șeful IGSU, Alexandru Oprea, a felicitat toți locuitorii comunității pentru aceste realizări, care vor contribui la reducerea riscurilor de dezastre și la sporirea siguranței cetățenilor. Totodată, oficialul a remarcat faptul ca la nivel național există 20 de posturi voluntare de pompieri.

Noua remiza din Sireți dispune de un spațiu special amenajat cu 4 boxe destinate pentru păstrarea tehnicii din dotare, dar și de mobilier pentru depozitarea echipamentului de intervenție. Postul este dotat cu o autospecială, echipament și utilaje de intervenție la incendii, dar și pentru alpinism.

La stație activează 12 pompieri voluntari, aleși din rândul localnicilor, care intervin în situații excepționale atât în localitatea Sireți cât și în localitatea Roșcani, deservind un număr de circa 7500 locuitori.

img24002409

img24002409

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!