ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul Național „Eugene Ionesco” readuce în scenă spectacolul „O zi din viața lui Helen”

17:15 | 04.04.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 4 apr. /MOLDPRES/. La Teatrul Național „Eugene Ionesco” va avea loc vineri, 5 aprilie, la ora 18.30, spectacolul „O zi din viața lui Helen” de Helmut Peschina, în regia lui Sergiu Chiriac, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, spectacolul este o adaptare după piesa „Las’ că vezi tu!” a autorului austriac Helmut Peschina. O istorie banală a unei vieți (ne)trăite, povestită de către o femeie care își sărbătorește a 70-a aniversare. Nu știm exact dacă are într-adevăr șaptezeci de ani, cel puțin asta spune celui mai bun prieten, papagalului Kiki, care o ajută pe Helen să aranjeze masa de sărbătoare. Distribuția: Helen - Tatiana Manoil.

În aceeași zi, la 18.30, Teatrul Național „Satiricus I.L. Caragiale” va prezenta spectacolul „Doctor de femei” de Georges Feydeau, în regia lui Alexandru Grecu.

Potrivit directorului instituției, Alexandru Grecu, „Doctor de femei” este o comedie intrigantă despre infidelitatea conjugală, un subiect captivant, dintotdeauna actual în societate, care le dă mult de gândit bărbaților afemeiați. Doctorul Moulineaux, personajul principal al spectacolului, jucat de actorul Ion Grosu, devine infidel soției sale la doar jumătate de an de căsnicie. După ce soția lui află despre „aventurile” sale cu alte femei, Moulineaux încearcă să-și „găsească dreptatea”, punându-l în joc pe amicul său, Bassinet, un tip ciudat care, prin vorbe goale și fapte deocheate, încurcă și mai tare ițele, iar situația devine tot mai tensionată. Cei doi ajung la o înțelegere, în urma căreia ambii „au de câștigat”, iar momentele devin tot mai haioase, dar și tensionate. Moulineax, pentru a-și stăpâni poftele, se „transformă” din doctor într-un croitor în atelierul său, unde continuă să-și primească iubitele.

Tot vineri, la ora 18.00, artiștii profesioniști în devenire, elevi la Liceul Republican de Muzică „Ciprian Porumbescu” în clasa de vioară a profesoarelor Galina Buinovschi și Iulia Luță - Laura Bajan, Robert Amihalachioaie și Ștefan Gabriel-Luță, vin în fața publicului pe scena Palatului Republicii cu un program select format din capodopere ale muzicii clasice. Soliștii vor fi acompaniați de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”,  la pupitrul dirijoral  - Mihail Agafita.

img24002410

img24002410

img24002410

img24002410

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!