ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Granturi în valoare de 9 mln de lei pentru 20 de antreprenori

19:02 | 04.04.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 4 apr. /MOLDPRES/. Administratorii a 20 de companii din diverse sectoare ale economiei au semnat astăzi contracte de finanțare în cadrul Programului de Susținere a Inovațiilor Digitale și Start-upuri Tehnologice. Aceștia vor primi granturi în valoare totală de 8,7 milioane lei și vor investi în economia țării aproximativ 18,7 milioane lei, transmite MOLDPRES. 

Cele mai multe companii câștigătoare activează în domeniul Informații și Comunicații. „Mă bucur să știu că tot mai multe companii își modernizează procesele de producție și pot avea parte de îmbunătățire a eficienței operaționale, pentru că doar astfel putem ajunge la o mai mare competitivitate pe piață. Eforturile comune vor consolida poziția Republicii Moldova în peisajul internațional al inovației și tehnologiei”, a declarat viceprim-ministrul, Dumitru Alaiba, ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării. 

Șeful interimar al Misiunii USAID în Moldova, William Trigg, a afirmat că USAID a sprijinit mereu inițiativele guvernamentale în domeniul inovațiilor pentru a ajuta Republica Moldova să răspundă priorităților economice și să dezvolte un mediu prietenos pentru desfășurarea afacerilor.

Molgan Mihai este unul dintre cei 20 de câștigători ai Programului. Acesta a obținut un grant în valoare de 271 mii lei, în timp ce valoarea totală a investiției se ridică la 360 mii lei. Tânărul a optat pentru lansarea unei platforme ce oferă soluții inovatoare în domeniul energiei verzi, cu scopul de a minimiza pierderile de energie și cele financiare ale parcurilor fotovoltaice.

Prin intermediul Programului de Sprijin pentru Inovații Digitale și Start-upuri Tehnologice, implementat de Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), în anul 2023 au fost desemnate 14 companii care sunt deja în proces de implementare a ideilor inovatoare în diverse domenii.

Programul este desfășurat cu susținerea financiară a Fondului Western NIS Enterprise și Proiectul „Tehnologiile Viitorului”, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie.

img24002414

img24002414

img24002414

img24002414

img24002414

img24002414

img24002414

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!