ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Armata Națională va achiziționa un nou radar

10:54 | 05.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 5 apr. /MOLDPRES/. Ministerul Apărării a anunțat că a semnat contractul privind achiziționarea unui nou radar, care va îmbunătăți monitorizarea spațiului aerian al Republicii Moldova. Achiziția este făcută cu suportul financiar al Uniunii Europene, prin intermediul programului Instrumentul European pentru Pace (EPF), comunică MOLDPRES

Documentul a fost semnat de directorul general al Agenției implementatoare din Estonia, Magnus-Valdemar Saar și locţiitorul șef al Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, Sergiu Cirimpei.

În acest context, ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi și-a exprimat gratitudinea partenerilor UE care contribuie, prin asistență constantă, la realizarea obiectivelor naționale de consolidare a capacităților de apărare, menționând că astfel de proiecte vor continua, în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova.

Totodată,  o echipă de experți de la Agenția implementatoare din Estonia (ECDI) responsabilă de procedura de achiziție și implementare a proiectului s-a aflat în Republica Moldova în perioada 2-4 aprilie. Aceștia au avut întrevederi cu specialiști din cadrul Ministerului Apărării și Marelui Stat Major.

img24002425

img24002425

img24002425

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!