ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un suspect anunțat în căutare în dosarul ”Banca de Economii” a fost reținut de CNA

11:05 | 05.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 5 apr. /MOLDPRES/. Un bărbat, anunțat în căutare în dosarul ”Banca de Economii”, a fost reținut ieri, fiind învinuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari și escrocherie, comunică MOLDPRES.

Potrivit Centrului Național Anticorupție (CNA), suspectul a fost preluat de CNA la punctul de trecere a frontierei de stat Tudora-Starokazache, după ce organele de drept din Ucraina l-au extrădat în baza mandatului de căutare emis de autoritățile moldovene.

Conform materialelor cauzei, învinuitul, în coparticipare cu alte persoane, ar fi comis infracțiunea de spălare de bani, în sumă de 2 500 000 de lei, prin operarea mai multor transferuri pe diferite conturi, inclusiv ale companiei pe care o gestiona, „astfel urmărind deghizarea provenienței banilor proveniți dintr-un credit luat de la Banca de Economii în anul 2011”.

Bărbatul a fost plasat în izolator pentru 72 de ore și urmează a fi cercetat.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!