ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mesajul Președintelui Maia Sandu, de Ziua Salvatorului: „Mulțumesc tuturor celor care își riscă viața pentru ca noi să fim în siguranță”

18:00 | 05.04.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 5 apr. /MOLDPRES/. Șefa statului a participat, astăzi, la evenimentul dedicat sărbătorii profesionale a salvatorilor şi pompierilor din Republica Moldova, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale. 

„Mulțumesc tuturor celor care își riscă viața pentru ca noi să fim în siguranță. De Ziua Salvatorului, ne exprimăm recunoștința pentru miile de intervenții, operațiuni și misiuni, dar mai ales pentru cele peste 600 de vieți omenești salvate de la începutul anului”, a subliniat Președintele Maia Sandu. 

Președintele a mai menționat că, inclusiv astăzi, 10 echipaje de pompieri au intervenit să stingă incendiul puternic izbucnit la un liceu din capitală. Salvatorii au evacuat în jur de 1900 de copii și angajații școlii, astfel încât victime nu au fost raportate. 

„Le mulțumim familiilor voastre, căci știu că trăiesc întotdeauna cu grijă. Le mulțumim părinților voștri, care au crescut oameni empatici, cu dragoste față de aproape și cu dorința de a avea grijă de alți oameni. Vă mulțumim!”, a menționat șefa statului. 

Cu prilejul evenimentului, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a oferit distincții de stat unor angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne. În decretul semnat de șefa statului se menționează că distincțiile sunt conferite pentru îndeplinire ireproșabilă a datoriei de serviciu, precum și pentru profesionalism și spiritul de sacrificiu manifestate în circumstanțe excepționale.  

img24002451

img24002451

img24002451

img24002451

img24002451

img24002451

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!