ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a venit cu un mesaj de felicitare către sportivii moldoveni

20:54 | 05.04.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 5 apr. /MOLDPRES/. Președinta Maia Sandu a venit cu un mesaj de felicitare pentru luptătorul Victor Ciobanu care s-a calificat astăzi la Jocurile Olimpice de la Paris, reușind să ajungă în finala turneului de calificare de la Baku. Președinta i-a felicitat, de asemenea, pe luptătorii echipei naționale de para-judo pentru victoriile de la Grand Prix-ul din Antalya. Oleg Crețul a reușit să aducă acasă încă o medalie de aur, iar Ina Cernei și Ion Basoc s-au clasat pe locul 5, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale. 

„Sportivii noștri reușesc să aducă nu doar medalii, dar și multă bucurie și recunoaștere internațională, de aceea munca lor trebuie răsplătită”, a menționat șefa statului. Președinta Maia Sandu a precizat că pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris, Guvernul va acorda următoarele premii de performanță:

pentru medalia de aur - 3 milioane de lei;
pentru locul II - 2,6 milioane de lei;
pentru locul III - 2 milioane de lei;
pentru locurile IV-VIII - între 600 și 200 de mii de lei.

„Cunoaștem că în spatele fiecărui olimpic se află o echipă mare de oameni. Antrenorii și personalul medical vor primi, de asemenea, premii”, a mai subliniat șefa statului.

Președinta le-a urat succes tuturor sportivilor deja calificați la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris 2024, printre ei și Oleg Crețul cu Ion Basoc. „Iar pentru cei care urmează să se califice în lunile următoare, ținem pumnii strânși. Suntem alături de voi și credem în victoria voastră”, a punctat șefa statului.

img24002455

img24002455

img24002455

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!