ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Locuitorii capitalei sunt îndemnați să participe la lucrări de salubrizare pe teritoriul cimitirelor

14:26 | 08.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 8 apr. /MOLDPRES/. Locuitorii capitalei sunt îndemnați să participe la lucrări de salubrizare pe teritoriul cimitirelor. Îndemnul a fost făcut astăzi de primarul Municipiului Chișinău, Ion Ceban, la ședința operativă a serviciilor primăriei capitalei, informează MOLDPRES.

„Ne apropiem de sfintele sărbători de Paști și de Paștele Blajinilor, de aceea rog să fie făcute pregătirile de rigoare, lumea să fie anunțată când și cum poate merge în cimitire pentru a face curățenie”, a spus Ion Ceban.

Șeful întreprinderii „Servicii Funerare”, Ludmila Boțan, a specificat că din cele 11 cimitire din oraș au fost evacuate săptămâna trecută peste 155 de metri cubi de deșeuri.

„În cimitire au început deja lucrările de salubrizare. În acțiuni sunt implicate 11 unități de transport și peste 50 de muncitori. Venim cu un îndemn către toți cetățenii să vină să facă ordine la mormintele răposaților. În zilele de odihnă, în special la Cimitirul „Sf. Lazăr”, am avut deja un flux sporit de vizitatori și mai multe mașini, care, cu părere de rău, blochează unele alei. Subdiviziunile responsabile vor fi nevoite să lucreze noaptea, însă în următoarele săptămâni vom veni cu informații despre limitarea transportului”, a afirmat Ludmila Boțan.

De asemenea, municipalitatea a precizat că și în acest an va fi asigurat transport gratuit pentru persoanele care se vor deplasa spre Cimitirul „Sf. Lazăr”.

img24002506

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!