ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Patru polițiști de frontieră au fost concediați în urma unor anchete de serviciu

17:53 | 08.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 8 apr. /MOLDPRES/. Urmare a efectuării anchetelor de serviciu, patru funcționari publici cu statut special ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, au fost sancționați disciplinar prin concediere, comunică MOLDPRES.

Potrivit Poliției de Frontieră, trei polițiști de frontieră au fost sancționați pentru autorizarea trecerii ilegale a frontierei de stat prin punctul de trecere la frontiera moldo-ucraineană a cetățenilor Ucrainei, în lipsa prezenței fizice a acestora.

În cazul celui de-al patrulea polițist de frontieră ce deținea funcție de conducere, s-a constatat încălcarea repetată a disciplinei de serviciu pe parcursul unui an, prin neexecutarea atribuțiilor și misiunilor personalului din subordine pe perioada schimbului.

IGPF a anunțat că a depus o sesizare și la Procuratura specializată pentru a investiga și a lua măsurile corespunzătoare în aceste cazuri.

img24002516

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!