ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Mihai Popșoi a avut o întrevedere cu ambasadorul Confederației Elvețiene în Republica Moldova, cu reședința la Kiev, Félix Baumann

18:55 | 08.04.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 8 apr. /MOLDPRES/. Șeful diplomației Republicii Moldova Mihai Popșoi a avut o întrevedere cu ambasadorul Confederației Elvețiene în Republica Moldova, cu reședința la Kiev, Félix Baumann, transmite MOLDPRES.

În cadrul discuției oficialii au salutat dinamica ascendentă a dialogului bilateral consolidat prin vizitele și contactele regulate la nivel înalt, fiind apreciat sprijinul important pe care Elveția îl acordă pentru dezvoltarea țării noastre în domenii precum sănătate, buna guvernare și reziliența economică. În context, a fost subliniată atenția pe care partea elvețiană va continua să o acorde Republicii Moldova în politica sa externă în context bilateral, regional și multilateral.

Întrevederea a oferit oportunitatea de a trece în revistă principalele realizări în cooperarea moldo-elvețiană și de a trasa prioritățile pentru perioada imediat următoare, printre care: ratificarea și intrarea în vigoare a Acordului de liber schimb dintre Republica Moldova și statele membre EFTA (Elveția, Liechtenstein, Norvegia și Islanda) și valorificarea beneficiilor acestuia pentru atragerea investițiilor și creșterea schimburilor comerciale între cele două țări, semnarea Acordului privind securitatea socială, desfășurarea consultărilor politice între ministerele de externe, precum și consolidarea cooperării economice și sectoriale prin organizarea ședinței comisiei mixte interguvernamentale pe parcursul anului curent.

img24002520

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!